Reiseinfo

Du finner mye reiseinfo i boka NEPAL.Om landet og folket, særlig i DEL II om «Turist i Nepal». Under er noen få utdrag fra dette.

Det norske utenriksdepartementet

Les her om Norges samarbeid med Nepal. Her finner du også UDs orientering om situasjonen i landet.

Registrering før du drar

Utenriksdepartementet anbefaler alle nordmenn som reiser til utlandet å registrere seg. Den enkelte kan selv registrere seg på følgende nettside: http://www.reiseregistrering.no/ Da blir du også lagt til ambassadens e-postliste.

Valuta

  • I Nepal brukes nepalske rupees. Finn dagens kurs her.
  • Ta med noe US dollar i cash, det finnes minibank på flyplassen, men du kan være at den ikke fungerer. Minibank finnes ellers i de store byene.

Reiseinformasjon fra nepalske myndigheter

Denne siden gir deg mye god informasjon til deg som reisende i Nepal og generell informasjon om landet.

Norwegian House

Gjestehus i Kathmandu (Patan) som tidligere var knyttet til den norske skolen.

Transport

De fleste turister ankommer Nepal med fly, men det er fullt mulig å ta seg frem over land fra India eller Tibet. Buss, tog, bil eller en kombinasjon av disse er det vanligste. Informasjon finnes på nettet eller i byen du reiser fra – New Delhi eller Calcutta i India. Du kan også komme fra Tibet via grensebyene Kodari eller Zhangmu. Det er satt opp turistbusser på mange av de mest vanlige turiststrekningene. Skal du fly innenriks i Nepal finnes flyplasser i de fleste store byene og en mengde små innenriksruter. Nepal Airlines, Buddha Air, Yeti Airlines er blant de mest kjente. Disse kan du nå via internett, eller via  en agent. Det går også rutebusser mellom byer og sentrale steder i Nepal. Der det ikke går buss kan man leie bil for transport. Kontakt lokale reisearrangører i Nepal for informasjon.

Sykehus i Katmandu

  • Nettsiden til det internasjonale sykehuset CIWEC Clinic i Kathmandu har oppdatert medisinsk informasjon i forhold til Nepal, blant annet om vaksiner.
  • Nepal International Clinic – Travel and Mountain Medicine Centre (NIC)

Jordskjelv

Muligheten for at jordskjelv kan finne sted i Nepal er svært sannsynlig. Les derfor ambassadens anbefalelser i forhold til:

Den norske ambassaden i Katmandu

Visum til Nepal