Styret

Aina Grødahl, styreleder

Aina Grødahl er glad i friluft og reising, og har fått nyte interessene gjennom sitt lange forhold med Sør-Asia. Til daglig jobber Aina hos Utviklingsfondet med ansvar for dets langsiktige bistandsarbeidet i Nepal, med vekt på lokaldemokrati, matsikkerhet og klimatilpasning. Med bakgrunn som lærer er Aina spesielt opptatt av ressursene som ligger hos menneskene og lokalsamfunnene hun møter. Hun var tilstede under jordskjelvet i Nepal og ble vitne til hvordan nettopp lokalbefolkningen selv tok de sterkeste takene, og viktighetene av nettopp å linke nødhjelp og langsiktig arbeide og bruke lokale ressurser. Gjennom Nepal-nettverket hun initierte i 2014 jobber hun tett med representanter fra organisasjoner med virke i Nepal, som søker å koordinere arbeidet sitt og påvirke politiske prosesser ved behov.

Kine Holmelien, nestleder

Gjennom sitt studie dro Kine Homelien til Nepal for første gang året 2013 i samarbeid med NGOen Mountain People. Siden har det vært flere turer for å vandre i fjellene, eller ta del i ulike prosjekter. I dag driver hun Kontrast Project AS som er en bæredyktig business med Nepal som hovedfokus. Kine bor i København og studerer tekstil og design.

Smita Malla, kasserer

Smita Malla er senior petroleum geolog i oljebransjen. Hun har utdannelse både fra Nepal og Norge. Før hun kom til Norge, jobbet hun som geolog og sosiolog i en INGO i Nepal. Hun jobbet for å intergrere naturfag med samfunnsfag for en bærekraftig samfunnsutvikling.

Astrid Hovden, webansvarlig

Astrid Hovden er religionshistoriker med PhD fra Universitetet i Oslo. Siden første besøk i Nepal i 1997 har hun hatt flere lange opphold i landet. I forbindelse med doktorgraden har hun tilbrakt et år i et landsbysamfunn i Humla-distriktet, men hun har også bodd og studert i Kathmandu. Astrid har tibetansk buddhisme som spesialfelt, men jobber også med tilpasning til klimaendringer i Himalaya.

Kari Jansson, sekretær

Kari var i Nepal for første gang høsten 2012 på tur med Hvitserk til Mustang. Hun hadde tidligere vært på flere turer i Himalayaområdet og er generelt veldig glad i å gå i fjellet, også i Norge. Kari er barnehagelærer, og hun har i mange år jobbet spesielt med barn som trenger ekstra hjelp.

Ragnhild Krogvig Karlsen, redaktør for Hamro Patrika

Ragnhild ble kjent med Nepal som tenåring da hun bodde en periode i Katmandu med familien. Hun var med i NNF-styret på 90-tallet. Fra høsten 2015 er hun igjen engasjert som redaktør for Hamro Patrika, og ønsker å bidra til å løfte kunnskap og engasjement for Nepal. Til daglig arbeider hun som kommunikasjonsrådgiver i NAPHA Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid. Hun er utdannet cand.philol. med hovedfag i film, og har lang erfaring fra redaksjonelt arbeid, blant annet som journalist og producer i tv, radio og nett i NRK.