SEMINAR: Nepal-a democracy in progress

IMG_3738

Hva skjer med demokratiet i Nepal?

Seminar i Norge-Nepalforeningen lørdag 8. februar kl. 11-15, Fritt Ord, Uranienborgveien 2, Oslo. 2. etg

Nepal er ett av hovedsamarbeidslandene for norsk bistand i Asia. Landet har også lenge vært et populært reisemål for fjellvandrere og andre turister. Derfor er nordmenn spesielt opptatt av hvordan det går med demokratiet i Nepal.

Klarer de nepalske politikerne omsider å slutte kranglingen og bli enige om en ny grunnlov? Gjennom de siste fire årene er valget til Constituent Assembly blitt utsatt mange ganger, og det var en stor lettelse da det endelig ble holdt den 19. november i fjor. Hele 78 prosent av de 12.3 millioner stemmeberettigete deltok og viste befolkningens store engasjement og ønske om mere stabile politiske forhold. Den viktigste årsaken til utsettelsene er uenigheten om et føderalt Nepal skal baseres på etniske grupperinger eller geografiske områder. Maktkampen internt i partiene og mellom dem har også bidratt til den noe kaotiske politiske situasjonen i Nepal.

Lørdag 8. februar holder Norge-Nepalforeningen et åpent seminar om demokratiserings-prosessen i Nepal. Det gir en enestående anledning til å få en bedre forståelsse av Nepals kronglete vei mot et velfungerende demokrati.

Kunda Dixit, utgiver og redaktør av den anerkjente ukeavisen Nepali Times, har fulgt valgkampen og konfliktene fra orkesterplass og er blant de aller beste til å fortelle om det nepalske demokratiets status i dag og veien videre. Kvinnene spiller en svært viktig rolle i Nepals demokratiseringsprosess, og vi er så heldige at Marit Haug, seniorforsker på Norsk Institutt for By- og Regionforskning (NIBR), legger fram resultater fra et prosjekt om dette. Hvordan ser en nepaleser bosatt i Norge på det som har skjedd og skjer i hjemlandet? Suraj Thapa,president i den norske avdelingen av Non-Resident Nepali Association (NRNA), avslutter seminaret med noen kommentarer.

Seminaret arrangeres av Norge-Nepalforeningen i samarbeid med Non-Resident Nepali Association Norway.

Seminaret er støttet av Fritt Ord.

Kontakt og påmelding: Leyla Kutlu: leyla.r.kutlu@gmail.com

Program:

11.00 Welcome by Marit Bakke, Chair person Norge-Nepalforeningen.

11.10 Kunda Dixit, Editor and Publisher of Nepali Times: The November 19th 2013 election and its implications for democracy in Nepal, including for minorities.

12.10 Lunch with Nepali snacks. Mineral water can be bought.

Lottery ticket sale.

13.00 Marit Haug, Senior researcher at NIBR: Nepali women’s participation in the democratization process.

13.30 Suraj Bahadur Thapa, President NRNA: The current situation in Nepal, as seen from Norway.

14.00 Lottery drawing.

Questions and discussion.

15.00 End of seminar.