Ofte stilte spørsmål om jordskjelvet og nødhjelp i Nepal

Norge-Nepalforeningen har den siste tiden etter jordskjelvet mottatt mange henvendelser på e-post og telefon vi forsøker å svare så godt vi kan på. Ofte stilte spørsmål legger vi i denne posten (Q&A).

Q: Bør jeg dra til Nepal for å hjelpe til?

A: Det må hver ta stilling til. Men NNF råder nordmenn å tenke over hvilken kunnskap en selv besitter som kan være nyttig i Nepal på dette tidspunktet. Det er muligheter for de som er skolert i et spesialisert yrke, som for eksempel lege, sykepersonell, eller ingeniører. Dersom du har et generelt behov for å gi en hjelpende hånd, råder vi deg til å ikke dra. Det er i hvertfall viktig om en drar å være selvforsynt med mat etc. Det er mange ressurssterke nepalesere i landet som gjør en god jobb og hjelper dem som ennå ikke har fått hjelp. NNF gleder seg dog for ditt engasjement! Men tenk gjerne nøye over saken. Vi kan også referere til et notat fra ambassaden i Katmandu: http://www.norway.org.np/Norway_and_Nepal/News_and_events/Mange-nordmenn-onsker-a-hjelpe-Nepal/#.VU-AxI7tmko

Q: Hvordan kan jeg bidra og hvem kan jeg gi pengene til?

A: Det finnes utallige initiativer for jordskjelvofrene. Det er vanskelig for NNF å anbefale noen spesielle, men vi har laget en liste over norske organisasjoner som arbeider med nødhjelp akkurat nå. Den finner du her: https://norge-nepal.no/2015/05/08/kjaere-medlem-av-norge-nepalforeningen-mail-sendt-7-mai-ifm-jordskjelvet-som-rammet-nepal/

I tillegg så legger vi ut informasjon fortløpende om innsamlingsarrangementer i Norge her: https://norge-nepal.no/2015/05/08/innsamlingsaktiviteter-for-jordskjelvrammede-i-nepal-som-pagar-her-i-norge-i-mai/

Q: Kommer pengene fram dersom jeg overfører direkte til Nepalske kontoer?

A: Dette kommer an på hvem som er mottaker. Dersom det er private kontoer som ble opprettet før jordskjelvet, skal det komme fram. Dersom det er til organisasjoner som opprettet kontoen før jordskjelvet skal det samme gjelde. Men dersom kontoen er nyopprettet og laget for å ta i mot penger til jordskjelvrammede, er det mulig at pengene i stedet blir kanalisert til statens jordskjelvfond (http://pmrelief.opmcm.gov.np/). Dersom du er i tvil, vent gjerne med å sende penger.

Dersom mottaker er i nærheten av en Western Union-filial er det mulig å sende penger gjennom dem også. For tiden har WU tatt bort alle gebyrer for overføringer til Nepal til og med en måned etter jordskjelvet. Se her: http://www.westernunion.no/no/Home.page

Er det andre ting du lurer på, send oss gjerne en e-post på post@norge-nepal.no Vi legger også ut info  på vår Facebook-side: https://www.facebook.com/norgenepalforeningen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s